Posunutí vrat a betonování 1.

Nastala velká změna již nejezdíme pracovat na "pozemek", ale na "stavbu". I přesto, že na základní kámen se nějak zapomnělo, protože  přijel jen "základní" MIX.

Vše začalo už minulou sobotu (1.11.), začali jsme umístění uzemňovacího pásku do výkopu. Slouží pro připojení hromosvodu.
Poté nám Jirka Johánek s Marcelou dovezli roxory (stavební ocelové pruty), mají délku 6m, a proto bych je neodvezl na autě.
Nakonec jsme ještě přemístili vrata. Bylo nutné je zapustit hlouběji do plotu. Sice je máme široké přes 4m, ale kvůli tomu, že ulice je velmi úzká, tak by se zde větší náklaďák nevytočil. Zvolili jsme nakonec nejjednodušší možnost, vykopali jsme původní sloupky a jen jsme je posunuli a v neděli doplnili o kus pletiva co chyběl.

Původní stav oplocení a níže nově přesunutá brána.

Ale opravdu to začalo až ve středu (4.11.)

Když přijel objednaný velký mix, tak řidič proletěl bránou takovou rychlostí, že se toho asi až sám zaleknul :-D naštěstí se trefil a dobře to dopadlo. (Příště už projížděl o poznání pomaleji).

Předtím jsme s tatíkem ráno dokončili přípravu roxorů a čekali na mix - 6 kubíků betonu, které nám během pár minut řidič vylil do výkopu. Vylévali jsme jen spodní výkop, protože nám svah nic jiného nedovolil. Bylo to opravdu velmi rychlé a vzhledem k tomu, že bylo potřeba beton "odpádlovat" i na druhý konec výkopu, tak jsem si docela máknuli. Alespoň si to druhý den myslela naše záda.

Nakonec jsme do betonu zapíchali nastřihané roxory.