Ztracené bednění poprvé

Hned dva dny poté co jsme vybetonovali spodní pasy, jsme založili ztracené bednění. Náš betonman nás totiž ubezpečil o tom, že to je dostatečná doba, na to abychom mohli základní řadu udělat.

Nechali jsme proto na pátek přivézt avii prolejvaček - celkem 120ks - 4 palety. Použili jsme výrobky od firmy CS Beton - šíře 40cm.

Nechali jsme si je složit hned k budoucí zdi, abychom je nemuseli moc daleko vozit. Navíc jsme měli půjčeného rudlíka, abychom si práci ještě více ulehčili (tatíkův dobrý nápad)

Poté nám přivezli kubík betonu B20 s jemnou drtí, který jsme použili jako podklad na srovnání a částečně i jako plnivo do první řady prolejvaček.

Šlo to dobře, za první den jsme ve dvouch lidech - já a tatík - měli prakticky celou první řadu.

Vše bylo nutné stále přeměřovat. Znáte mě, všechno chci mít přesněji než je to vůbec nutné.

Odpoledne se u nás rovnou zastavil náš instalatér a probrali jsme s ním, kde a jak nejlépe udělat prostupy na odpady a na přípojku vody.

Druhý den (v sobotu 7.11.2015) jsme hned od rána pokračovali. Další kubík betonu a navíc Mjufka a Vlastička jako pomocnice. Pak se na nás přišli podívat ještě Horovi a obzvláště Pepík nám hodně pomohl, srovnal se mnou celou jednu řadu - jak říkal, chtěl si to jen vyzkoušet a docela se mu to zalíbilo.:-)

Odpoledne se zastavila i babička s Evou. A babičku velmi zaujal rudlík, hned přemýšlela na co by ho mohla používat, že by si ho hned pořídila..-)

Připravený prostup na kanalizaci

A prostup na přípojky.

Za dva dny jsme umístili všechny dovezené prolejvačky. Dařilo se nám hezky. V celé spodní polovině jsme se dostali až do třetí řady z celkových čtyř. Do každé řady jsme navíc dávali roxory, jak vodorovně, tak svisle.

Celkově mě zaskočilo, jak dobře to šlo.:-) Nakonec jsme už jen odvezli prázdné palety a těšili se na pokračování.